Készítsük fel autónkat a tavaszra - Eljött a gumicsere ideje

Készítsük fel autónkat a tavaszra - Eljött a gumicsere ideje

Hétfokos napi átlaghőmérséklet mellett nincs már szükség a téli gumikra. Nyáron nem is ajánlott ezek használata, ugyanis a téli abroncsok lágyabbak, könnyebben túlhevülnek a meleg aszfalton, valamint jobban is kopnak.

Emellett a télen hasznos, sűrűbb abroncsmintázat miatt sokkal kisebb a tapadófelületük, így kevésbé biztonságosak. Ez növelheti a fékutat és kanyarokban is bizonytalanabbá válhat az autó, de még mindig kisebb probléma nyáron téli gumival járni, mint fordítva. Aki a csere mellett dönt, a levett gumikat csökkentett nyomással, állítva tárolja, alkalmankénti átforgatással.
Felszerelés előtt érdemes átvizsgálni a nyári gumikat, a profilmélység (2 milliméternél kisebb profilmélységű abroncsot nem szabad feltenni) mellett ellenőrizzük a gumik életkorát is, az ötévesnél idősebb abroncsok ugyanis már veszítenek tapadásukból. A gyártási időről a DOT-szám nyújt információt. Gondoljuk végig, egy gumiabroncs átlagosan 40–60 ezer km futás alatt teljesen elhasználódik, ezért a nyári gumik felszerelése előtt érdemes megvizsgálni a mintázat profilmélységét, és 3 mm alatt már inkább új vásárlását javasoljuk a régi, kopott abroncs felhelyezése helyett.
Kérje autójának gumiabroncs cseréjét a Q-Service-ektől, ahol szakszerűen és korrektül egy igen méltányos összegért elvégzik.