Young Car Mechanic Nemzetközi döntő beszámoló 2024

Young Car Mechanic Nemzetközi döntő beszámoló 2024

Sikeresen lezajlott június 17-21. között az Inter Cars szervezésében megrendezésre kerülő Young Car Mechanic verseny nemzetközi döntője Vilniusban.

A verseny fő helyszíne a litván Inter Cars központjában kialakított oktatóközpont volt.

 A versenyen 10 ország diákjai vettek részt, ahol 3 nap alatt összesen 13 beszállítói feladattal kellett megbirkózniuk.

A feladatok többségének elméleti és gyakorlati része is volt, így ez egy remek lehetőség a diákoknak, hogy a tanultak alapján elvégezzenek egy-egy műveletet. A Shell feladatnál például a diákoknak ismerniük kellett a kenőanyagok besorolási jellemzőit és jelentését, valamint végre kellett hajtaniuk egy komplett motorolaj cserét.

 

A magyar versenyző az 5. helyen végzett 527,5 ponttal, valamint a Filtron feladatért járó különdíjat is megkapta, mivel ő teljesítette a leggyorsabban ezt a feladatot.

 

A feladatok után különböző programokkal készültek a szervezők a résztvevőknek. Városnézésen, gokartversenyen pihenhették ki a nap fáradalmait a versenyzők és tanáraik, kísérőik.

A verseny lezárásaképpen a New Old Car projekt névre hallgató jótékonysági kezdeményezés keretén belül a diákok, tanárok, beszállítók rendbe tettek egy régi autót. Mindenki önként vállalt munkát rajta olajcserétől kezdve egyéb karbantartó munkálatokon keresztül. A magyar csapatnak az akkumulátor csere volt a feladata. Végül pedig a megjavított új régi autót az Inter Cars jótékonyságra ajánlotta fel rászorulóknak.

Jövőre Horvátország fog otthont adni a nemzetközi döntőnek!

Gratulálunk minden versenyzőnek és tanárnak az elért eredményekért, valamint az egész csapatnak a szervezésért a jótékonysági akcióért!