Knezsik Istvánnal beszélgettünk - 3.rész

Knezsik Istvánnal beszélgettünk - 3.rész

Sorozatunk harmadik része egy igen fontos témát ölel fel, mégpedig az oktatást, tanulást a szakmában.

Knezsik István a beszélgetésünk során elmondta, hogy a járműiparban nagyon fontos a tudás és a tanulás.

Magyarországon az autószerelők képzése magas színvonalú, mégis nagyon kevesen választják, vagy maradnak ezen a pályán. István elmondta, hogy ennek az oka a technológiai bizonytalanság is lehet, hiszen nem tudják, milyen változások fognak bekövetkezni az autózásban, elektromos autók lesznek-e, vagy belső égésű motorosok, esetleg teljesen új technológiával rendelkező járművek terjednek el a piacon. 

Egy biztos, ha valaki tanul és ügyesen csinálja a munkáját, hatalmas lehetőségek állnak előtte a szakmában. Annak pedig aki tart a változástól és attól, hogy megváltozik, esetleg megszűnik a mobilitás két tanácsot adott.  Az egyik, a már korábban említett tanulás. Ha követjük a változásokat és alkalmazkodunk azokhoz, képezzük magunkat, akkor egy új technológia esetében is lehetünk a legjobbak. Ha viszont, valamilyen oknál fogva ez nem sikerül, az, amit eddig tanultunk sem vész soha kárba. Lakatosra, villanyszerelőre, informatikusra mindig szükség lesz, más területeken is. 

István arra bíztatja a fiatalokat, hogy akik érdeklődnek az autók és az autószerelés iránt, ne ijedjenek meg a fejlődéstől, hiszen nagy lehetőségek állnak előttük, a megfelelő hozzáállással.

A magyar szakképzések és egyetemek számos lehetőséget kínálnak az autószerelőknek, rengeteg specializáció áll rendelkezésre a tanulni vágyóknak, az Old Timer restaurátortól kezdve a modern irányzatokig egyaránt.

A szakmában nagyon nagy szükség van a jó szakemberekre, így bíztatunk mindenkit mi is arra, hogy ha érdeklődik a szakma iránt, bátran vágjon bele!