A KION ITS nyerte az Év Beszállítója 2024 díjat

A KION ITS nyerte az Év Beszállítója 2024 díjat

A Járműipar és a Zöldjárműipar autóipari szakmai magazinok, valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével idén is megválasztotta az év beszállítóját az Év Magyar Autója verseny keretein belül.

Azok a Magyarországon termelő, fejlesztő vagy szolgáltató, járműiparban érdekelt vállalatok nyerhetik el ezt a kitüntetést, amelyek a szerkesztőségek által megkérdezett autógyárak, illetve autógyártók ajánlásait begyűjtik. Ezek alapján az Év Beszállítója 2024 díjat a KION ITS Hungary érdemelte ki.

„Rendkívül büszkék vagyunk az Év Beszállítója 2024 díjra és köszönjük a jelölő járműgyártóknak és a szakmának, hogy a legmegbízhatóbb és a legdinamikusabban fejlődő iparági szereplők között tartják számon a KION-csoport magyarországi leányvállalatait. Számunkra ez a díj azt jelenti, hogy a járműipar prominensei elismerik törekvéseinket, amelyekkel hatékonyabbá, biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tesszük a gyárakon belüli logisztikát. Megerősíti azt a döntésünket is, hogy a folyamatosan változó gazdasági környezet ellenére következetesen folytatjuk növekedési stratégiánk megvalósítását. Köszönöm kollégáimnak a magas színvonalú munkavégzést és hozzájárulásukat működésünk sikeréhez” – mondta Szalay Gábor, a KION ITS EMEA Hungary igazgatója.

KION ITS Hungary

A KION Industrial Truck Services Hungary a KION-csoport tagjaként olyan neves intralogisztikai márkákért felel Magyarországon, mint a Still, a Linde, a Dematic és a Baoli.

A Still és a Linde targoncái és automatizált anyagmozgatási megoldásai az összes magyarországi prémium nyugati autógyártónál domináns pozíciót foglaltak el az elmúlt évtizedben. Egy autóipari gyár logisztikai elvárásainak – sok esetben hét napon, 24 órában – csak prémium termékminőséggel és prémium szervizháttérrel lehet megfelelni. Ezek az eszközök megfelelő szerviz mellett egy nem prémium minőségű eszköz élettartamának akár a kétszeresét is bírják, tehát költség-élettartam arányban is verik az olcsóbb megoldásokat. Mindkét márka értékfilozófiájának középpontjában az ergonómia és a munkavédelem áll.

Tavaly jelentős évfordulót ünnepelt a csoporthoz tartozó Still márka. A prémium anyagmozgató eszközöket, hatékony és biztonságos intralogisztikai megoldásokat kínáló német vállalat harminc éve, 1993-ban telepedett meg hazánkban. A Still teljes joggal hívhatja magát autóipari specialistának, hiszen számos, erre az iparágra specializált megoldással rendelkezik (pl. kis munkafolyosó-szélesség kombinálva nagy maradvány teherbíró képességgel, speciális vontatmány rendszerek (tugger train) és elemei).

A Linde targoncákat elsősorban olyan üzemekben, vállalkozásokban kedvelik, ahol a minőség, az ergonómia és a gyorsaság a termelőmunka alapja. A több mint 130 esztendős német óriáscég a világban mindenütt egyet jelent az innovációval, a prémium minőséggel és szolgáltatásokkal, az emberi és környezeti erőforrások védelmével. A Linde a robosztus, nagy teljesítményű belső égésű gépek teljeskörű kiváltására alkalmas X-line termékvonalával és fenntartható energiarendszereivel (szinte teljes termékpaletta elérhető lítiumion-akkumulátoros, üzemanyagcellás kivitelben) emelkedik ki a mezőnyből.

A Dematic az autópari beszállítók megbízható partnere az intelligens automatizált megoldások tervezésében, kivitelezésében és támogatásában. A Baoli targoncák ötvözik az európai minőséget és mérnöki tapasztalatot a kínai dinamizmussal és egy költséghatékony gyártási bázissal.

A KION-csoport világszerte több mint száz országban van jelen és több mint 41 ezer dolgozót foglalkoztat. Közel 1,8 millió targoncát és raktári berendezést használnak különböző méretű és számos iparágban tevékenykedő ügyfelei hat kontinensen. A teljes Európát magába foglaló EMEA régióban a KION a legnagyobb targonca- és raktáriberendezés-gyártó. Emellett a cég a világ egyik vezető raktárautomatizálási szolgáltatója.

Az Év Magyar Autója versenyről

Minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, László Ferenc, Miklós-Illés Kálmán) dönti el, hogy több kategóriában melyik lesz a magyar autópiacon a „legmagyarabb”, a „legjobb” és a „legzöldebb” autó. 2024-ben a közönségdíjjal együtt tizenöt Év Magyar Autója díjat kaptak a hazai forgalmazók és gyártók. Tavaly az Év Beszállítója 2023 díjat az alábbi vállalatok nyerték: AVL, Continental Autonoumous Mobility, Infineon, Busch-Hungária, Mono-Ipolyfabric.

 

További részletek: http://www.evmagyarautoja.hu/

Gratulálunk a győzteseknek!

Budapest, 2024.03.07.

 

Forrás: Autós Nagykoalíció