Knezsik Istvánnal beszélgettünk - 1.rész

Knezsik Istvánnal beszélgettünk - 1.rész

Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk a szakmáról és annak jövőjéről.

A beszélgetés során számos témát érintettünk, melyekről több részletben fogunk részletesen beszámolni.

 

A sorozat első részében szeretnénk kicsit bemutatni Istvánt, illetve az Autós Nagykoalíció célját és terveit. István 1984 óta van jelen az autóiparban, ám szenvedélye az autók iránt jóval korábbra nyúlik vissza, hiszen 5 éves kora óta foglalkozik az autózással és az autókkal.

Knezsik István saját célja - amely egyben az Autós Nagykoalíció célja is - , hogy minél többet mutassanak meg (az) a járműiparból és a járművekről az autótulajdonsoknak, hiszen egy jármű életútját nagyon nehéz, szinte lehetetlen nyomon követni.

Ezen kívül fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy egy jármű tulajdonosának lenni kötelezettségekkel és felelősséggel jár.

Az autógyártók a jármű mellé mindig kiadnak egy ajánlást, hogy mit és milyen időközönként kell tenni annak érdekében, hogy a jármű üzemképes legyen. Ezt nevezzük tervszerű megelőző karbantartásnak. Járműbiztonság szempontjából ennek nagyon nagy szerepe van és érdemes betartani ezeket az ajánlásokat, hiszen a rendszeres karbantartással biztosítjuk azt, hogy az autóba szállástól kezdve biztonságosan eljuthatunk a célig, mert kisebb esély van egy váratlan meghibásodásra.