Vádat emeltek a férfi ellen, aki másolt autódiagnosztikai szoftverekkel üzletelt

Vádat emeltek a férfi ellen, aki másolt autódiagnosztikai szoftverekkel üzletelt

Az elkövető 93 millió forintnyi vagyoni hátrányt okozott a vád szerint.

Az interneten értékesítette azokat a másolt autódiagnosztikai szoftvereket az a férfi, aki tevékenységével 19 jogtulajdonosnak okozott 93 millió forint vagyoni hátrányt. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azt közölte, hogy az elkövető ellen a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség vádat emelt szerzői jog különösen nagy vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntette miatt.

A férfi a vádiratban szereplő információk szerint 2015-től 2019-ig végezte tevékenységét, amelynek során engedély nélkül lemásolt diagnosztikai szoftvereket és eszközöket értékesített. A megrendelt portékákat jellemzően postai úton juttatta el a vevőknek, bizonyos esetekben pedig fel is telepítette a szoftvereket a megrendelők laptopjára.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi nyomozói országszerte 120 helyszínen, többek közt a vádlott lakásán és a vevőknél is házkutatásokat tartottak. Ezek során lefoglalták a jogtalanul felhasznált programokat tartalmazó számítógépeket és adathordozókat.

A vádlott ingatlanát, kocsiját és a tőle lefoglalt 6 millió forintot zár alá vették annak érdekében, hogy biztosított legyen a vagyoni hátrány megtérítése a sértettek számára. Az ügyészség a férfira felfüggesztett börtönbüntetést kiszabását kérte a Kiskunfélegyházi Járásbíróságtól.

Forrás: alapjarat.hu

Szerző: Zeitler Mátyás