Young Car Mechanic – Castrol

Young Car Mechanic – Castrol

Mint a Castrol képviselője, kiváncsian és izgalommal vártam a Young Car Mechanic 2021 országos döntőjét. Kiváncsian, mert szerettem volna megtapasztalni a fiatal generáció legjobbjainak a szakmai tudását. Izgalommal, mert egy országos döntőben nem csak a versenyzők izgatottak, hanem a vizsgáztatók is.

Nem csalódtam! Egy nagyon kemény nap után kijelenthetem, hogy azt az ágazatot amelyet én képviseltem mint Castrol képviselő – a kenőanyagok világát, a döntőbe jutott versenyzők jól ismerik, habár a feladatok amelyekkel “kedveskedtünk” a versenyzőknek egyáltalán nem voltak egyszerűek! Egy nemzetközi szakmai stáb készítette el a feladatokat a Castrol részéről és úgy lettek összeállítva, hogy fel tudjuk mérni a tudást is, a rátermettséget is, illetve kellett ismerni a forrásokat is amelyek elvezethetnek a sikerhez. Koncentráltunk a mérési technikákra és mennyiségekre, valamint arra a nagyon fontos tényezőre, hogy “megfelelő kenőanyagot a megfelelő autóba”, legyen az motorolaj vagy hajtóműolaj.

Természetesen, mint minden versenyen, voltak apró megingások amelyeket az izgalom és sietség okozott, de minden versenyző legalább jól szerepelt a Castrol standján, néhányan meg kivállóan.

Számomra egy megtiszteltetés volt, hogy jelen lehettem ezen a versenyen és bízom benne, hogy az elkövetkező években is hasonló színvonalú versenyeket fog szervezni az Inter Cars Hungária, illetve a jövőbeni versenyzők is legalább ilyen magas szakmai tudással fognak rendelkezni.

Köszönöm és gratulálok a résztvevőknek, szervezőknek!

 

Szabó Gyula