Vogel Adriék a Top10-ben zárták első rali-EB-s évüket

Vogel Adriék a Top10-ben zárták első rali-EB-s évüket

Egy izgalmas, kicsit kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zártuk életünk első szezonját a rali-Eb-n az ERC3-as kategóriában. A női rangsorban mi szereztük a legtöbb pontot. Az évad utolsó fordulóját, a Kanári-rali-t egy kicsit csalódottan zártuk.

Már a pénteki gyorsaságikon volt extra feladatunk, kétszer is kereket kellett cserélnünk, de ennek ellenére a gyorsan változó körülmények között is tartani tudtuk a ritmust, és hetedik helyen zártuk a napot az ERC3-ban. Reméltük, hogy másnap tovább tudunk javulni, de ez sajnos nem történt meg.

A 14-es gyorsasági után ugyanis, mindössze egy kilométerrel a 15-ös startjától a számítógép hibája miatt megállt az autó. Hiába próbáltuk újraindítani, megjavítani, nem sikerült, ezért a nyolcadik helyről fel kellett adnunk a versenyt. Abban a pillanatban nagyon csalódottak voltunk, de ez egy technikai sport, el kell fogadnunk, hogy ez benne van a pakliban. Három éve versenyzünk együtt Ivettel, és ez volt az első alkalom, hogy nem tudtunk befejezni egy versenyt. Sajnos a kategóriagyőztes Bassas kizárása miatt két riválisunk is előrébb végzett nálunk a Kanári-ralin, így összetettben a hetedik helyen zártuk a FIA ERC 2020-as szezonját, a női indulók között pedig a legtöbb pontot szereztük. Izgalmas szezon volt, és nagyon reméljük, hogy jövőre visszatérhetünk.