A hazai pálya előnye: Vogel Adri Hungaroringes versenybeszámolója

A hazai pálya előnye: Vogel Adri Hungaroringes versenybeszámolója

Idei első versenyünk a Hungaroringen kezdődött. Idén új abroncsokat kell használnunk. Nem volt tapasztalatom vele így vártam nagyon az első szabad edzést. – Vogel Adrienn

Péntek délután 1 szabadedzésünk volt. Amin próbáltam visszazökkenni a pályaversenyzésbe a rallyból. Nem volt rossz, de éreztem, hogy ennél többet is ki tudok hozni a kocsiból. Szombaton reggel vizes körülmények között volt még egy szabad edzésünk, amin sikerült javítani és egy 7. hellyel zárni. Majd 3 időmérő következett. Bejutottam a Q1-be végül a 7. helyen zártam. Nem voltam boldog, mert ennél többet tudunk. Egész este telemetriáztunk és néztük, hogy hol tudunk még javítani mind a vezetési stílusban és mind a beállításokkal.

Vasárnap 9-kor már rajtoltunk is az első versenyen. Volt egy jó rajtom, ahol szereztem is egy pozíciót. Próbáltam rajta maradni a többieken, de folyamatosan szakadtam le róluk. Nem tudtam ugyan azt a tempót átvinni a kanyarokon, amit ők. Így lassan a védekezésre kellett koncentrálnom. De a védekezéseimnek köszönhetően sikerült megtartanom a pozíciót és egy előttem lévő versenyző megbüntetése miatt végül az 5. helyen zártam. Ez annyit jelentett, hogy a második versenyt az első sorból a második rajtkockából kezdhettem.

A második versenyre állítottunk a futóművön. Egy jó rajt után elsőként fordultam az egyes kanyarban. Jobban éreztem a kocsit, de még mindig nem volt 100%-os. 5-6 körig tudtam tartani a mögöttem lévőket, de sajnos középre szorultam és nem igazán volt választási lehetőségem. Ezt a versenyt is csupa izgalommal és küzdelemmel az 5. helyen fejeztem be.

Örülök mert nagyon nehéz versenyek voltak és sokat fejlődött a védekezési technikám. Tudjuk mi az irány a beállításokkal, ez a verseny most kicsit a tesztelésre ment el. Értékes pontokat szereztünk, amire a jövőben is figyelnünk kell, hiszen 1 kiesés a versenyből több helyezéssel is visszaronthat. A következő verseny a Red Bull ringen lesz Május 18-19.-én.