Q-service bemutató – Profiautó Kft.

Q-service bemutató – Profiautó Kft.

35 VAGY 650 NÉGYZETMÉTER? A PROFIZMUS A LÉNYEG! A Q-Service-eket bemutató sorozatunk újabb állomására, a szentendrei Profiautó Kft-hez érkezett, ahol vendéglátónk, Schuszter Gyula tulajdonos volt. Ő mesél a kezdetekről, a nehézségekről és sikerekről. Arról, hogyan lett egy 35 m2-es garázsból 650 négyzetméteres csarnok, és hogy szervizként hogyan vált az Inter Cars egyik legnagyobb forgalmú Q-Service partnerévé.

Karosszérialakatosként végzett, de 1999-ben ezzel a szakmával nem sokra ment, túlkínálat volt belőle, nem úgy, mint ma… Szentendre egyik eldugott utcájában, a 35 m2-es garázsban állította fel futómű állító gépét, amit azért vásárolt, mert úgy látta a környéken a szerelők nem találnak megbízható futóművest.

A tanfolyam elvégzése után indult is a munka. A környékbeli szervizeseket megkeresve próbált munkát találni, de nem lett azonnal sikertörténet. Az első két év a túlélésről és a felszínen maradásról szólt. Gyula fel is idézte a rossz időkből maradt egyik emlékét, amikor ténylegesen kiürült a családi kassza, és még az 1 000 forintos autómosást is elvállalta, csak hogy kenyér kerüljön az asztalra. Futóműállítás közben az autók sok mindent megmutatnak magukból, például a hibás gumiabroncsokat, amelyből meglepően sok volt.

Beszerzett hát egy használt gumizógépet és elkezdődött a gumiszerelés. Ezzel együtt a gumiabroncsok értékesítése elindult, ami végre meghozta a várva várt sikert. Az első télen több gumit adott el, mint a főúton lévő műhely, pedig azelőtt a hibás kerekeket ő is oda hordta javításra. A titok az volt, hogy a sok kicsi sokra megy elvét követve egészen kicsi árréssel értékesítette a gumikat, így viszont rengeteg vevőt szerzett. Aki egyszer már betért gumiért, az betért futóműállításra is, újabb gumikért és így tovább. A kis műhely híres lett szűkebb pátriájában.

AZ ELSŐ KÖLTÖZÉS

Ahogy az lenni szokott Gyula teljesen egyedül, végül már 14 órát dolgozott a hét minden napján. Ez így nem működhetett tovább, munkatárs kellett és egy nagyobb műhely. A költözés azért is vált halaszthatatlanná, mert az Ügyfelek autói lassacskán járhatatlanná tették az utcát, többen feljelentéssel fenyegetőztek. Még inas korában dolgozott azon a telephelyen, ahol éppen megürült egy műhely. A 90 m2-es műhely bizonytalanságokat is tartogatott, hiszen azt meg kellett tölteni munkával. Szerencsére feleségének testvére
is szakmabeli és éppen akkoriban szabad volt, adta magát, hogy ő szegődik Gyula mellé társnak, így beindult az új hely. Rövid idő alatt annyi Ügyfelük lett, hogy már ketten sem bírtak vele, ráadásul a cégvezetés is egész embert kívánt, így hamar 4 fősre bővült a vállalkozás, hirtelen a 90 m2-es műhely is kicsi lett.

650 NÉGYZETMÉTERES MODERN CSARNOK

2016-ban került sor a csarnok átadására, de hiába vittek át minden addigi szerszámot és eszközt, a csarnok szinte kongott az ürességtől. Mára persze megtelt élettel és eszközzel is. Gyula 48 éves korára egy hét fős műhelyt működtet Szentendrén, a parkoló megint kezd szűkös lenni és természetesen munkaerőt keresnek. Ahogy Gyulával beszélgettem, ahogyan Gyula a munkatársakkal beszélgetett, ahogyan a fotózáskor elnéztem a munkatársakat, az egyetlen különös dolog az a családias légkör volt, ami valahogyan azonnal érezhető volt.

Q-SERVICE TAGKÉNT

Arról is meg szoktam kérdezni a szervizvezetőket, hogy hogyan váltak a Q-Service hálózat tagjaivá. Korábban a konkurens beszállító cégtől rendelte alkatrészei nagy részét a Profiautó Kft., bár az Inter Cars üzletkötő kollégái kitartóan próbálkoztak különféle üzleti ajánlatokkal. A kollégák kitartásának és egyéb körülményeknek köszönhetően végül lehetőséget adott Gyula az Inter Cars-nak, és felhívta telefonon a társaság egyik kollégáját. Nem egészen két óra múlva megállt a csarnok előtt a Q-Service-es autó. Még aznap megérkezett az első alkatrészszállítmány, és azóta is tőlük rendelnek; a lojalitás kiemelkedően fontos Gyula véleménye szerint. A Profiautó Kft. manapság milliós nagyságrendben vásárol havonta az Inter Cars-tól és ezzel az egyik legnagyobb forgalmú Q-Service partnerré vált. A tulajdonos saját elmondása szerint – tekintettel a jól működő üzleti kapcsolatra – a szükséges alkatrészeket szinte 100%-ban az Inter Cars-tól szerzi be. Ezen felül Gyula nagyra értékeli a tisztességes, a szerviz érdekeit szem előtt tartó üzleti magatartást, amely jellemzi az Inter Cars működését.