Platinum Cup: Szlovákiában 4. lett Vogel Adrienn

Platinum Cup: Szlovákiában 4. lett Vogel Adrienn

A hétvégén rendezték meg a KIA PLATINUM CUP sorozatának negyedik versenyét. A Q-Service gépjármű szervizhálózat által is támogatott Vogel Adrienn eredményes hétvégét zárt.

A Hungaroring, a Red Bull Ring és Poznan után most a Slovakiaring adott otthon a versenysorozatnak. Vogel Adrienn az összetett állás 8. helyéről várta a futamokat. Pénteki szabadedzések után a 4. helyen zárt Adrienn, így bizakodva várhatta a szombati időmérőt.

Az időmérőn egészen a Q1-ig jutott Adrienn, de ott nem sikerült jó időt autóznia, így a 9. helyet szerezte meg a vasárnapi első futamra. „Nem jól használtam ki a szélárnyékot, így az időm se lett túl jó. Kétszer rontottam a leggyorsabb körben, picit elizgultam és összesen 10 perc állt a rendelkezésünkre ezen a hosszú pályán. Új partnert kellett találnom a pályán, mert egyedül semmire nem mentem volna itt. Sajnos Petra nem jutott be a Q3-ba, mert feltartották a gyors körében. Holnap a versenyen oda teszem magam! Ígérem.” – írta Facebook oldalán Vogel Adrienn az időmérőt követően.

Az első verseny remekül sikerült Adrienn számára, a 4. helyen intették le a rajtrácson. A második futamon a 8. helyet szerezte meg, melyről a következőket írta Vogel Adrienn: „A rajt jól sikerült feljöttem másodiknak, de szűken tudtam csak elfordulni. A kettes kanyar felé felértek a többiek. Én voltam középen és egyszerre öten fordultunk el. Mind a két tükrömet behajtották. Semerre nem tudtam menni, csak amerre vittek. Majd meglöktek a hármas kanyarban, ahol lecsúsztunk a poros ívre. Az egész verseny alatt oda-vissza előztük egymást. Nagyon izgalmas futam volt, igazi VERSENY volt. Köszönöm a partnereimnek támogatást.”

A sorozat legközelebb Csehországba látogat, Mostban rendezik meg a futamot szeptember elején. Vogel Adrienn az összetett 8. helyén áll 386 ponttal, hátránya kevesebb, mint 100 pont a dobogó harmadik fokán jelenleg álló Lukas Keil mögött.

Forrás és fotók: Vogel Adrienn Facebook oldal