Q-Service mobilitás garancia

Q-Service mobilitás garancia

„Itt a party, igen, itt a nyár…” énekelte az UFO együttes, de sem az eredeti Neoton slágerben, sem pedig a feldolgozásban nem esett szó arról, hogy nyaralás közben lerobbant volna a családi verda. Pedig előfordulhat, és talán nem is tud rosszabbkor megtörténni, mint a nyaralás alatt.

Soha ne legyen szükség ilyesmire, de ha mégis…

„Itt a party, igen, itt a nyár…” énekelte az UFO együttes, de sem az eredeti Neoton slágerben, sem pedig a feldolgozásban nem esett szó arról, hogy nyaralás közben lerobbant volna a családi verda. Pedig előfordulhat, és talán nem is tud rosszabbkor megtörténni, mint a nyaralás alatt.

Mit tehetünk, ha lerobbanunk

Természetesen az a legjobb, ha ez meg sem történik. Ezért úgy tehetünk a legtöbbet, hogy autónkat rendszeresen megbízható szervizekbe hordjuk. Ha ezt mégsem tettük meg, akkor még mindig ott van a nyaralás előtti átvizsgálás, szükség esetén a hibák kijavítása.

A kisördög azonban nem alszik és minden igyekezetünk ellenére előfordulhat, hogy ott állunk az út szélén, velünk az egész család és sajnos ilyenkor hamar fogy a türelem, pláne, hogy az árokszélén töltött idő a nyaralásunkból lop el értékes órákat.

Egyszóval nincsen garantálva a mobilitásunk, hacsak nem rendelkezünk mobilitás garanciával!

Készüljünk a szezonra!

A Q-Service-ek idén is meghirdették a nyári szezonra szóló mobilitás garancia programjukat, amelynek keretében itthon és még hat régiós országban egészen szinte azonnali segítségre számíthatunk ilyen esetekben.

Nem egészen háromezer forintért garantálhatjuk a nyaralás felhőtlenségét, már ami az autózás részét illeti. A Q-Service hálózat biztosítja, hogy a szerződéskötéskor megfelelő állapotban lévő autók meghibásodása esetén a nemzetközi Q-Service hálózat tagjai állnak a tulajdonos rendelkezésére.

Már az átvizsgálás is megéri!

A legközelebbi Q-Service pontba ellátogatva kérni kell a mobilitás garancia előtti átvizsgálást, ez gyakorlatilag ingyenes, illetve a garancia 2.985,- Ft-os díja tartalmazza a átnézés árát is. Ha ez a vizsgálat hibát talál az autón, a Q-Service partnerek azt ki tudják javítani, hiszen mobilitás garancia csak a hibátlan főegységekkel rendelkező járművekre köthető. Ezek a főegységek a fékrendszer, a motor, futómű, kormánymű, lengéscsillapító, akkumulátor, elektromos rendszer, üzemanyag rendszer, ablaktörlők, kerekek, klímaberendezés, illetve a járműműködéséhez elengedhetetlen folyadékok megfelelő mennyisége.

Megér ennyit a nyugalom

Aki túlesett az átvizsgáláson és autóját rendben találták, illetve a hibákat kijavították, az onnantól egészen szeptember végéig élvezheti a nyugodt autózást, és biztos lehet benne, hogy egy esetleges meghibásodás esetén is lesz kihez fordulni, sőt, a segítség a közelben lesz.

Az átvizsgálás időpontjában regisztrált km-óra állástól 5.000 km megtételéig ugyanis a Q- Service segít, ha bármi történne a partnerországok területén. Tehát Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban, Romániában (Erdélyben), Bulgáriában és a nyaralók kedvenc úticélján Horvátországban, illetve természetesen itthon is számíthatunk a gyors és szakszerű segítségre.

24 órás nemzetközi segélyszolgálat

A Q-Service mobilitás garanciával rendelkező autósok a hét minden napján, éjjel-nappal hívhatják a 0036 1 345 1707 magyar nyelvű segélyvonalat, ahol a diszpécserek azonnal megkeresik a megoldást az elmondott problémára. Amennyiben a helyszínen megjavítható hiba áll fenn, akkor azt a helyszínre kiszálló szerelő díjmentesen javítja, ha pedig továbbra is mozgásképtelen az autó, akkor díjmentesen szállítják el azt a legközelebbi Q-Service partnerhez. Ha a javítás 24 óránál tovább tart, akkor ingyenes csereautó jár, amelynek díját az Inter Cars téríti meg legfeljebb 6 napig.

Mégis hol kaphat több információt? Érdemes felkeresni az akcióról bővebb tájékoztatást nyújtó webcímet.

Megtörtént

Piri András a Q-Service projekt hazai vezetője érdekes esetről számolt be. 2015-ben egy cseh orvos autója Veszprémben meghibásodott. A probléma nem volt egetverő, csak a nagy hőségben nem akartak a tönkrement klímájú autóban megfőni, ezért az orvos azonnal a Q-Service-hez fordult.

A doki rendelkezett autójára Mobilitás Garanciával. A Ford Galaxyban viszont ott utazott az egész család, összesen 7 személy. A csereautónak tehát minimum a hétszemélyes egyterű kategóriába kellett volna tartoznia, csakhogy ilyet égen-földön nem tudtak felhajtani, ráadásul ekkor zajlott hazai Forma 1-es futam, minden létező autót kiadtak már.

A hibát még a meghibásodás napján, csütörtökön feltárták, a szükséges alkatrészek azonban csak a következő keddre érkeztek meg. A családnak egy kérése volt, hogy még aznap megkezdhessék siófoki nyaralásukat. A Q-Service partnerek egy Ford Kuga-t állítottak hadrendbe a cél érdekében, és a sofőr – igaz két körben – de leszállította a doktor családját Siófokra.

Igen ám, de ettől még autó nélkül maradtak volna, amit a Q-Service sem nézhetett tétlenül. Igaz két napba telt, de kerítettek egy Renault Master kibuszt, úgyhogy a család gyakorlatilag tágasabb autóval furikázott a Balaton körül, mintha a sajátjukkal mentek volna.

Az egész történetből az a legfontosabb, hogy a héttagú család nyaralása nem akadt meg, és a meghibásodás kijavítása a lehető legolcsóbban oldódott meg, mindezt 2.985 forint előrelátó elköltésével…

 

Író: Rusznák András

Forrás:http://www.autoszektor.hu/hu/content/inter-cars-q-service-mobilitas-garancia