Negyedik helyen zárt Vogel Adrienn Poznanban

Negyedik helyen zárt Vogel Adrienn Poznanban

Június második hétvégéjén került megrendezésre a KIA LOTOS versenysorozat harmadik versenyhétvégéje Lengyelországban, Poznan-ban. Sajnos csapat egyik versenyzője, Krajnyák Petra elkapott valami vírust így egész hétvégén gyengélkedett.

Pénteken a szabadedzéseket rendezték meg, ahol a lányoknak kétszer fél óra állt rendelkezésükre ahhoz, hogy teszteljék az autókat és ismerkedjenek a pályával. A szombati Q1-re esőgumikat tettek fel a versenyautókra, a többiek viszont száraz beállításokkal készültek. A parc fermé-ben biztonsági okokra hivatkozva engedélyt adtak a többieknek, hogy lecseréljék a gumikat, mivel eleredt az eső.

Vogel Adrienn a Q1-ben és a Q2-ben is 9. helyen végzett. Petra a rosszulléte miatt sajnos rosszabb időt autózott, ezért a Q1-ben kiesett és nem vehetett részt a Q2-ben és a Q3-ban sem.

A vasárnapi első versenyen Adrienn a 9. helyről indult, sikerült a verseny alatt 1-2 hellyel előrébb kerülnie, de az utolsó körben meglökték, így a fűre kényszerült, amivel helyezést veszített. A versenyt a 9. helyen fejezte be.

Hosszú tanakodás után a csapat úgy döntött, hogy Petra a rosszulléte ellenére elindul a versenyen. A 19. helyről indult és a 17. helyen ért célba, annak ellenére, hogy a verseny közben beragadt a váltója, így harmadik sebességben kellett befejeznie a versenyt. Az első futam egyébként izgalmasra sikerült, számos ütközés és autó borulás is történt.

A második versenyen Adrienn a 8. helyről rajtolt, majd verseny közben feljött az 5. helyre. Az utolsó kanyarban egy kis lökdösődésbe keveredett, de szerencsére a versenyt a 4. helyen fejezte be. Petra a második versenyre már nagyon rosszul érezte magát, de elindult a versenyen. A 17. helyről indult és ott is fejezte be a versenyt.

A lányok élvezték ezt a hétvégét is és nagyon várják a következő megmérettetést.