Hungaroring: Vogel Adrienn 8. helyen ért célba

Hungaroring: Vogel Adrienn 8. helyen ért célba

Május közepén került megrendezésre a KIA LOTOS versenysorozat második versenyhétvégéje, amelynek ezúttal Hungaroring adott otthont.

A szabadedzéseket elöntötte az eső, így senki sem tudott jó időket autózni. Az első szabadedzést hamar le is intették, mert kicsúszott több autó is és egy autó fel is borult. Sajnos az időjárás miatt senkinek nem indult jól a hétvége, de mindenki nagyon bizakodó volt.

A szombati időmérők előtt az időjárás előrejelzés még nem jósolt esőt, így száraz beállításokkal vágott neki a csapat az időmérőknek, tökéletes tapadást biztosító gumikkal gurultak pályára. Az első körben a leggyorsabb időt Vogel Adri futotta, de ekkor elkezdett szakadni az eső, ekkor mindkét magyar lány kiállt, hogy gumikat cseréljenek, de az idő szűkössége és az egyre nagyobb eső miatt már sajnos nem tudtak jobb időt autózni. A többiek többnyire vizes beállításokkal, vizes gumikkal mentek, így jobb időt tudtak futni. Az időmérők végére Vogel Adrienn a 16. helyen végzett.

A szombati napon szerencsére meleg-, napos idő fogadta a versenyzőket. Az előző napi eredmények miatt Adrienn a mezőny végéről indult az első versenyen. Adrienn a 16. helyről nagy csaták és előzések után a 8. helyen végzett.

A második verseny előtt a versenysorozat technikai emberei észrevették, hogy Adrienn autójában tönkrement a katalizátor, így a szervizsátorban folytatódott a versenyhétvége a csapat számára, ahol a szerelők eszméletlen gyors tempóban kicserélték a hibás alkatrészt, így Adrienn időben ki tudott érni a rajtrácsra. Adrienn a 8. várta a rajtot. A versenyen sok apró koccanás és nagy csaták voltak. Adrienn is összekoccant az egyik ellenfelével, de szerencsére csak az első lökhárítója bánta. Emiatt kapott egy box utca áthajtásos büntetést is, ekkor a 7. helyen volt és visszaesett a 16. helyre, de nagyon ügyesen előzött és a verseny végére a 11. helyen hozta be az autót.

Folytatás Lengyelországban június közepén.