AOTV: Bajaiak nyerték az országos döntőt

AOTV: Bajaiak nyerték az országos döntőt

Április 7-én reggel 7 órakor már nagy nyüzsgés volt a győri Szent István Egyetem Gépjármű Tanszék laborfolyosóján. A kiállítással egybekötött országos tanulmányi versenyre készültek a kiállítók és a döntőben résztvevő vizsgaállomások.

Alkatrészekkel, diagnosztikai eszközökkel, szerszámokkal és az elmaradhatatlan repi ajándékokkal telt meg a folyosón berendezett standok sora.

Fél kilenckor kezdtek szállingózni a versenyző csapatok a nagy megmérettetésre. Kilenc órakor egy rövid megnyitó után a csapatok el is kezdték végigjárni a standokat, hiszen 5 óra alatt 7 vizsgaállomáson kellett bizonyítaniuk szaktudásukat. Minden állomáson 20 percük volt a feladatok megoldására, így volt ez az Inter Cars vizsgaállomásán is.

Ezen az állomáson alkatrészekkel kapcsolatos kérdéseket kaptak. Először az alkatrészeket kellet felismerniük, utána ezek beépítésével kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk és természetesen ki kellett térniük, hogy a beszerelés során milyen hibákat lehet elkövetni.

A további 6 állomáson is ehhez hasonló feladatokat kaptak a tanulók. Kicsit megcsúszva háromnegyed háromkor volt az eredményhirdetés a nagy előadóban, amely majdnem teljesen megtelt. Minden csapat kapott ajándékot, a versenyt szponzoráló cégek jóvoltából. Fél óra elteltével kiderült, hogy a 2017 évi Autótechnika folyóirat által kiírt országos tanulmányi versenyt a

Bajai SZC Jelky András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

nyerte meg

A csapat tagjai:

Kovács Valentin, Liliom Richárd, Mohai András

A nyertes csapatnak ezúton is gratulálunk.

A verseny kísérőprogramja volt még az AOE által szervezett konferencia és kiállítás. Sok autójavítással foglalkozó kolléga jött el, és nem csak a környékről, hanem még Szabolcs megyéből is volt látogató. A kiállítás délután 5 órakor fejeződött be. Ezen a kiállításon és versenyen az Inter Cars Hungária Kft.-t a Q-Service Rendszerközpont csapata képviselte. Nagyon fontos számunkra, hogy itt és a regionális középdöntőkben találkozhattunk a jövő szakembereivel. A középdöntők lebonyolításához a Q-Service hálózat szervizei biztosították a helyszínt, a rendezők szerint, kifogástalanul.  Információt kaptunk ezeken a rendezvényeken, hogy milyen képzésekkel lehet a következő generáció szakembereit segíteni abban, hogy a lehető legmagasabb színvonalon tudják kiszolgálni az autós társadalmat. Igényeik figyelembe vételével alakítjuk a következő képzéseinket. 

Cégünk szlogenje: „Inter Cars az Innováció Motorja” ebbe beletartozik, hogy támogat minden ehhez hasonló rendezvényt, amely azt segíti, hogy a szakma újra összeálljon, és az átlagnál gyorsabban fejlődjön. Bízunk abban, hogy az Inter Cars Hungária Kft. jövőre is főtámogatóként vesz részt ezen a színvonalas rendezvényen.

A döntőben résztvevők helyezésének sorrendje a következők szerint alakult:

1. Bajai SZC Jelky András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája: Kovács Valentin, Liliom Richárd, Mohai András
2. Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma: Forgács Richárd, Nagy Attila, Pósán László
3. Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma: Győri Dávid, Nagy Szabolcs, Barzsó Dávid
4. Szombathelyi Műszaki SZC Savaria Közlekedési Szakképző Iskola: Peitli Dániel, Ódor Richárd, Kovács Benjámin
5. Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium: Horváth Árpád, Závodi István, Horváth László
5. Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma: Czeglédi Martin, Szőts Renátó, Tóth Gergely
7. Budapesti Gépészeti SzC Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma: Végső Márk, Horváth László, Berki Ádám