AOTV: a nyíregyházi csapat jutott másodikként a döntőbe

AOTV: a nyíregyházi csapat jutott másodikként a döntőbe

Az Inter Cars kiemelten foglalkozik az autószerelő szakma minőségi utánpótlás képzésével, ezért vállalatunk lett az Autótechnika Országos Tanulmányi Verseny főtámogatója. Izgalmas versenyben derült ki, hogy melyik csapat jutott elsőként az Autótechnika Országos Tanulmányi Verseny döntőjébe. Az első elődöntőnek a szolnoki Huszár Autóklinika Q-Service szerviz adott otthont.

A szolnoki elődöntőn a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma és a Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola diákja mérték össze tudásukat.

Az Autótechnika magazin beszámolója szerint a műhelyhez szokott gyakorlott mesterek is elismeréssel beszéltek a versenyzőkről, munkájukba a rutintalanságon kívül nem lehetett belekötni. Mindenkép elismerésre méltó, hogy az életszerű javító munkát segítség nélkül el tudtak végezni. A kiélezett verseny megnehezítette a versenybizottság döntését is. Az előzetesen felállított pontozási rendszer alapján minden tagnál pár pont különbség döntött az egyik csapat javára.

Az I. régió középdöntőjének nyertesei a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma diákjai: Forgács Richárd, Nagy Attila, Pósán László, felkészítő tanáruk Balázs Elek Tanár Úr. Ők jutottak be az április 7-én, Győrben zajló döntőbe.

A 2. helyezettnek sincs oka búslakodni, hiszen becsülettel helytálltak, és kevés választotta el őket a továbbjutástól. A Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola diákjai csak másodévesek, ami azt jelenti, hogy Kathi Balázs, Győrffy Dániel és Kabai Dávid a következő évi versenyen is indulhat, kérjük felkészítő tanárukat, Kovács Imrét, hogy lelkesítse őket és biztassa őket, hogy gyakorlati tudásukat fejlesztve még biztosabb kézzel vághassanak neki a következő versenynek és az iskola után következő megmérettetésnek, a mindennapi munkának.

Gratulálunk minden résztvevőnek a színvonalas teljesítményhez.

Forrás: Autótechnika