17 éve az autószerelők érdekvédelmében

17 éve az autószerelők érdekvédelmében

Az Autószerelők Országos Egyesülete immáron 17 éve tevékenykedik az autószerelő szakma érdekében. Spindler Tibor, a szervezet elnök egy rövid interjúban foglalta össze Magyarország első számú és legszélesebb szakmai bázison működő autójavítói érdekképviseletének működését.

„Az egyesület célja, tagjainak részére szakmai információk nyújtása, tagok képzése, szakmai érdekképviselete, e tevékenységek koordinálása, szervezése – kezdte Spindler Tibor, az AOE elnöke.

Milyen stratégiai feladatai vannak a szervezetnek országos szinten?

„Az AOE kiemelten fontosnak tartja a feladatai ellátása folyamán: a tagok érdekképviseletét, a speciális szakmai képzés, továbbképzés megvalósítását, szakmai információs hálózatok kialakítását, szakmai rendezvények megtartását, a szakmára vonatkozó általános és részletes szakmai specifikumok ajánlás formájában történő kidolgozását. Továbbá együttműködünk a felügyeleti és ellenőrző hatósággal, annak munkáját támogatjuk. Tagjainknak a vállalkozói tevékenységük gyakorlásához szükséges információkat megadjuk, a tagok érdekeinek érvényesítéséért alkalmi vagy tartós együttműködéseket kötünk más társadalmi szervezetekkel.”

Kiemelten foglalkoznak a szakmai oktatás támogatásával is?

„Valóban, egyesületünk ebben az évben 16-17 iskolai rendezvényt tervez, melyekkel párhuzamosan tartunk regionális konzultációs délutánokat. Március 19-én került megrendezésre Budapesten a már hagyománynak számító AOE Születésnapi Konferencia. A Győri Egyetem - AutóTechnika Magazin és az AOE közös szervezésében kerül megrendezésre április 23-24.-én az Országos Autószerelő Napok. E rendezvény keretén belül zajlik az Országos Tanulmányi Verseny döntője, ahol az AOE bázis iskoláinak tanulói mérik össze tudásukat. Ide várunk minden érdeklődőt, és a szakmát művelő vállalkozókat. Az Egyetem aulájában megjelennek pártoló tagjaink, mint kiállítók és standjaiknál várják az érdeklődőket!”

Ön szerint mi várható a 2016-os évben az autószerelő szakmában?

„A 2016. év véleményem szerint a változások éve lesz a szakma területen, tele kihívásokkal és új rendeletekkel-szabályozókkal. Valószínű, hogy erről fog szólni, a szakma azon művelőinek, akik a teljes körű szolgáltatás igényét szeretnék kielégíteni a gépjármű üzemeltetők irányába. A már bevezetett változások a szabályozói körbe éreztetik hatásukat. A szakmakörbe tartozó vállalkozások, amelyek tudomásul vették, hogy magányos farkasként nem lehet megélni, segítségül hívják azon rendszereket, amelyekbe biztosítva látják, a teljes körű kiszolgálásukat. Ezek lehetnek, azon szerviz hálózatok, melyek, teljes háttért biztosítanak, például az Inter Cars Q-Service hálózata.”