Michelisz Norbert 2019 WTCR bajnoka!

Michelisz Norbert 2019 WTCR bajnoka!

Megszerezte első világbajnoki címét Michelisz Norbert a WTCR világkupa sorozatban.

A malajziai Szepangban rendezett idényzáró WTCR futamon Michelisz Norbert megszerezte a magyar autósport történetének eddigi legnagyobb sikerét, ugyanis világbajnok lett. A szezon utolsó futamát az ötödik helyen zárta, így pontversenyben sikerült felülmúlnia Esteban Guerrieri-t, aki autója műszaki hibája miatt csak a 22. helyen ért célba.

A malajziai versenyhétvége elég idegőrlőre sikeredett magyar szempontból. Mikel Azcona, Johan Kristofferson, Esteban Guerrieri és Michelisz Nirbert volt az a négyes fogat, amely garantálta az izgalmakat a szurkolók számára.

Norbi 2017-ben is hasonlóan közel állt a világbajnoki címhez, de akkor pont őt találta meg a műszaki hibák ördöge. Ezúttal a szerencse neki kedvezett, persze nem csak ezen múlott a győzelem. Az első futamon gyakorlatilag közvetlenül a rajt előtt elkezdett esni az eső, így egy érdekes taktikai húzással rukkolt elő a csapat: elől slick, hátul pedig esőgumi. A választás bejött, és ezáltal Norbi be is húzta az első futamot.

 

A második futamra maradt a gumitaktika, de Norbi az első körben kicsúszott, és rövid ideig úgy tűnt, hogy Michelisz pont nélkül zárja a futamot. Azonban a futamot leállították, ugyanis Catsburg autója kigyulladt, ezzel pedig Norbi kapott egy új esélyt. A második futamot végül behúzta guerrieri, és a pontversenyben 10 pontra faragta a hátrányát Norbival szemben. Így már csak annyi kellett az argentinnek, hogy megnyerje a futamot, és Norbi ne kerüljön a dobogóra.

A harmadik futamot Norbi a pole-ból rajtolva kezdte, Guerrieri előtt. Norbi a rajtot követően már a 3. helyen fordult, és elég hamar visszaesett a 4. helyre, Esteban pedig átvette a vezetést, ezzel epdig ő állt győzelemre. Már-már elveszni látszottak az esélyek a magyar címre, de ekkor jött a dráma,

és Esteban Guerrieri Hondája meghibásodott.

Feltehetően valamelyik kicsúszást követően a Honda hűtőnyílásai eltömődhettek fűvel, és sárral, így az autó motorja túlmelegedett, és Guerrieri visszaesett a mezőny végére. Újabb esély Norbinak, akinek szintén nyűglődött a Hyundai a talpa alatt, de ekkor már csak is az óvatosságra törekedve, koncentrálva a helyezésre, az ötödik helyen be tudta fejezni a futamot.

Hihetetlen hullámvasút volt ez a mai nap, annyi minden történt. Olyan jól kezdődött az első futammal, és aztán kicsit döcögve folytatódott, és a harmadik futam előtt nem sok pénzzel fogadtam volna arra, hogy egyáltalán el tudok rajtolni. – Mesélte Norbi a futam utáni nyilatkozatában.

Összegezve a futamot, és a hétvégét, kijelenthetjük, hogy a magyar autósport eddigi legizgalmasabb versenyének lehettünk tanúi, amely szerencsére ezúttal számunkra, és Michelisz Norbi számára kedvezően ért végett.


Az Inter Cars Hungária és a Q-Service Magyarország csapata pedig ezúton szeretne gratulálni Norbinak, elképesztő voltál! Egy ország mondhatja mostantól büszkén, hogy világbajnokunk van!

Szép volt , Norbi! Gratulálunk!