Gázos lett az Opel Insignia

Gázos lett az Opel Insignia

Bár emelkedik az autógáz jövedéki adója, mégis itt egy újabb gyári spórolási lehetőség az Opeltől: Insignia gázszettel.

Kapható az Opel Insignia cseppfolyós gázra (LPG = Liquefied Petroleum Gas) optimalizált 1.4 Turbo LPG ecoFLEX kivitelben is. A típus mindhárom karosszéria-változatát – négyajtós, ötajtós és Sports Tourer – meg lehet rendelni gázautóként. Az Insignia 1.4 Turbo LPG ecoFLEX teljesítménye 103 kW/140 LE, fogyasztása csak 7,6 liter 100 kilométeren (CO2 -emisszió 124 g/km). Az 1.4-es benzines turbó limuzinnal összehasonlítva az LPG-változat üzemanyag-költsége a számítások szerint 40 százalékkal kedvezőbb.

Az LPG-kivitelnél megerősítették a szelepeket és szelepfészkeket, és átprogramozták a motorelektronikát. A 42 liter hasznos térfogatú gáztartályt a pótkerék fészkében helyezték el. Az egy tankolással elérhető hatótáv 500 kilométer, de a benzintartályt is kihasználva ez 1700 kilométer. A cseppfolyós gáz betöltő csonkja közvetlenül a benziné mellett van, az Európa-szerte használható adaptert tartozékként adják a kocsihoz.

Benzinről LPG-üzemre műszerfali kapcsolóval lehet átváltani; a benne elhelyezett fénydióda világítással jelzi a gázüzemet, kialszik, mihelyt benzinüzemre tér a kocsi.

Eddig az Opeltől gázüzemmel kaphatók a Corsa (három- és ötajtós), a Meriva és az Astra (ötajtós és Sports Tourer) volt. Az Insignia három karosszéria-változata most tovább bővíti a kínálatot. A gyárilag beépített gázberendezés több előnyt hoz magával az utólag beszereltekkel szemben. Az Opel törésteszteket hajtott végre a gáztartállyal és egyéb szerkezeti elemekkel. Azokat, amelyek karambolnak kitett területeken vannak elhelyezve, optimálisan integrálták a karosszéria-struktúrába.
 

 

Forrás: Autó egyperces

http://www.egyperces.hu