A rezsióradíj, avagy mi kerül ebben ennyibe?! (15. rész) – Környezetvédelem a műhelyben

A rezsióradíj, avagy mi kerül ebben ennyibe?! (15. rész) – Környezetvédelem a műhelyben

Az ezredfordulóval egy súlyos probléma került előtérbe, amely a környezetvédelmi intézkedések újragondolását, átfogalmazását tette szükségessé. A járműfenntartási tevékenységekhez felhasznált folyadékok, kenőanyagok tárolása, hulladékként való kezelése csak egy a sok intézkedés közül, amellyel a környezet-károsító hatások visszaszorítását kívánják elérni.

A műhely korszerűsítése nem csak a környezetvédelmi szabályozást segíti elő, de a költségek csökkenését is eredményezi. A legnagyobb infrastruktúrához kapcsolódó költség, amellyel egy műhely számolhat, az az elektromos energia-felhasználás. A globális felmelegedés miatt évenként egyre magasabb hőmérsékletet tapasztalhatunk a nyár folyamán, így a műhelyek megfelelő hűtéséről is gondoskodni kell. Az energiatakarékosság jegyében megfelelő nyílászárók alkalmazásával, az épület tájolásával, szigetelésével a hűtésre fordított költség jelentősen csökkenthető. Járó motor esetén keletkező kipufogógázok elvezetésével nem kell jelentős szellőztetés alkalmazni a helységben, ezáltal a helység felmelegedése, illetve kihűlése elkerülhető.

Tovább a teljes tartalomhoz: https://www.autoszektor.hu/hu/content/rezsioradij-avagy-mi-kerul-ebben-ennyibe-14-resz-kornyezetvedelem-muhelyben

Kis ízelítő a cikksorozat következő részéből:

Őri Péter

Az ezredfordulóval egy súlyos probléma került előtérbe, amely a környezetvédelmi intézkedések újragondolását, átfogalmazását tette szükségessé. A járműfenntartási tevékenységekhez felhasznált folyadékok, kenőanyagok tárolása, hulladékként való kezelése csak egy a sok intézkedés közül, amellyel a környezet-károsító hatások visszaszorítását kívánják elérni.”

Rendhagyó cikksorozatunkban arra szeretnénk rávilágítani, hogy egy autószerviznek milyen személyi, dologi és jogszabályi rendszernek kell megfelelni, milyen emberállománnyal, milyen eszközökkel kell rendelkezni, és milyen jogszabályoknak kell megfelelni, hogy legálisan működhessenek.