Vogel Adri Rally di Roma Capitale beszámoló

Vogel Adri Rally di Roma Capitale beszámoló

Vogel Adrienn és Notheisz Ivett megkezdte szereplését a Rally Európa-bajnokságon, nem is akármilyen eredménnyel. Adri beszámolt nekünk az élményekről, tapasztalatokról, és arról milyen is versenyezni Európa egyik vírus gócpontjában a járványt követően 3 hónappal.

Csodálatos környezetben, igazi mediterrán forróságban kezdődött meg számunkra a rali-Eb 2020-as szezonja. Navigátorommal, Notheisz Ivettel boldogok voltunk, hogy pont Olaszországban kezdhetjük meg szereplésünket a FIA ERC-ben, hiszen itt volt az egyik legkomolyabb helyzet a koronavírus-világjárvány alatt.

A július végi verseny előtt a helyszínen tesztelhettünk, a gyorsaságikhoz megszólalásig hasonlító helyeken, majd pénteken a shakedownon és a kvalifikációs futamon is tovább tanulhattuk a pályákat. A péntek esti hivatalos megnyitó ceremónia után pedig végigautózhattunk Róma történelmi helyszínein, ami hatalmas élmény volt.

Az olasz ralikra jellemző szűk, bukkanókkal és visszafordítókkal teli gyorsaságik komoly kihívást jelentenek, de végig koncentrálva sérülés nélkül értünk célba úgy, hogy női riválisunk, egy olasz versenyző szombaton kiesett.

Egész hétvégén hatalmas melegben versenyeztünk, a 34 fokos kinti levegő miatt nagyjából 60 fok volt az autóban. Rengeteget tanultunk az autóról, a pályaírásról, és nagyon boldogok vagyunk, hogy az ERC3-ban 19 induló autóból ötödikek lettünk, a női versenyzők között pedig a leggyorsabbak. Nagyon várjuk a folytatást!