A Young Car Mechanic versenye nemzetközi szintre lép

A Young Car Mechanic versenye nemzetközi szintre lép

A Young Car Mechanic versenysorozat mára már az autóipari versenyek egyik rendszeres eseményévé vált Lengyelországban, valamint több országban is, ahol az Inter Cars jelen van. Az idei évben a negyedik alkalommal kerül megrendezésre a verseny, amelyen immáron 9 országból indulnak a jelentkezők a 2020-as év legjobb fiatal autószerelője címért.

Évről évre egyre több a résztvevő országok létszáma, akik versenybe szállnak a legjobb fiatal autószerelő címért, valamint a további értékes nyereményekért.

Az első esemény még a Young Personnel Programme volt, mely 2017-ben került megrendezésre, és a lengyel versenyzők mellett litván és lett fiatalok vettek részt a megmérettetésen. A győztes pedig a litván Kęstutis Mockus volt. A következő években további országok résztvevői is elindultak a versenyen, hogy külföldi kollégáikkal szembe szálljanak. Óriási meglepetés volt Bartek Januszewski győzelme, aki a białystoki Gépészeti Középiskolából érkezett a versenyre. Bartek felkészülését tanára, Krzysztof Czerech segítette.

Az idei évben Lengyelország, Litvánia, Lettország, Észtország, Bulgária, Románia, Szlovákia, Ukrajna és természetesen Magyarország is jelen lesz a versenyen. A nemzetközi környezet kétségtelenül fémjelzi a verseny jelentőségét az autóipari partnerek felé is.

Az esemény évről évre növekvő népszerűsége is bizonyítja, hogy jó úton haladunk. A visszajelzések, amelyeket  a szervezőség a partnerektől, résztvevőktől kap, egyértelművé teszi, mennyire is szükség volt egy ilyen jellegű versenyre, és csak további lendületet ad a folytatáshoz, és a sorozat további népszerűsítéséhez.