Dobogós lett élete első Rali-Eb-jén Vogel Adrienn

Dobogós lett élete első Rali-Eb-jén Vogel Adrienn

Az FIA ERC Ladies Cup történetének első magyar pontszerzőjeként zárta a hétvégi Rally Hungaryt Vogel Adrienn és navigátora, Notheisz Ivett.

Roger Racing Team női párosa egy R2-es Ford Fiestával vett részt a 2019-es rali-Eb évadzáró nyíregyházi fordulóján, és az extrém időjárási állapotok közepette végig fókuszáltan haladva úgy teljesítette a 13 gyorsaságit, hogy a végén dobogóra állhatott.

Vogel Adrienn és Notheisz Ivett körültekintő autózással zsákmányolták be a rali-Eb női értékelésének második helyét a Rally Hungary-n. A már-már tereprali viszonyok, a tengelyig érő víz és sár, továbbá a szakadó eső miatt a hétvége utolsó, tizennegyedik gyorsaságiját a szervezők végül etappá minősítették. Vogel Adrienn az Európa-bajnokság női értékelésében elért második helyezésüket megköszönte a mentősöknek is, akik kitolták autójukat a sárból a hegyen.

 

Vogel Adrienn, így foglalta össze élete első rali-Eb-s élményeit:

Nagyon kemény volt az egész hétvége, főleg a vége. Az utolsó gyorsaságin, fent a hegyen életveszélyes körülmények voltak. Az egyik egysávos szakaszon nem is láttuk, merre kell menni, akkora volt a köd. Egy picit a szélére mentünk, a sár behúzott az árokba, a navigátorom nem tudott kiszállni a sár miatt. Dudáltunk, az ott lévő mentősök toltak ki minket, úgyhogy a második helyünk őket is illeti, nagyon köszönjük nekik a segítséget! Elégedett vagyok azzal, hogy célba értünk, és elnézve az útviszonyokat, nem is a helyezéseket kell nézni, hanem azt, hogy ki tudta végigcsinálni azután, hogy az első napon a száz autóból 42 kiesett.

 

Vogelék teljesítménye nemcsak a női értékelésben, hanem az R2-esek között is számít az Eb-n, ebben a kategóriában 19 induló közül hatodikok lettek.