Inter Cars – Q-Service a teherautóknak is!

Inter Cars – Q-Service a teherautóknak is!

Szerző: Rusznák András
Az egyre bővülő Q-Service hálózat már nem csak személy- hanem teherautók számára is elérhetőLapunk hasábjain többször bemutattuk már az Inter Cars égisze alatt működő Q-Service hálózatot, de egy kivételével, mindig csak a személyautóknak nyújtott szolgáltatásokkal foglalkoztunk. Most a Q-Service Truck hálózat általános bemutatása következik.

Pont, mint a személyautóknál, csak „nagyban”

Az országokon átívelő, nemzetközi szervizhálózat mintájára az Inter Cars elkezdte megszervezni a teherautók és vontatók független szervizekből álló, de mégis egységes képet mutató és azonos színvonalat nyújtó javítói hálózatát.

A 2019-es esztendő tavaszára már 20 hazai partnerrel rendelkező Q-Service Truck hálózat szinte az összes márkát lefedi. A szervizekben olyan teljes körű szolgáltatást nyújtanak, amely minden meghibásodásra megoldást ad.  Legyen szó mechanikus, vagy elektromos javításokról, járműdiagnosztikáról, klíma-, vagy gumijavításról, a kötelező karbantartások elvégzésétől a vizsgára felkészítésen át a mosás-takarításig minden szolgáltatás elérhető a Q-Service Truck pontokon.

Fontos az egységesség

Akár csak a személyautóknál, a Truck hálózat tagjai is egységes megjelenéssel várják ügyfeleiket. Hasonló követelményrendszert támasztanak a teherautószervizekkel szemben is, mint a személyautós ágazat tagjaival. Nem csak arculatukban hasonlítanak egymásra a szervizpontok, de az ügyfélváró, a parkoló és minden egyéb, az ügyfelek kényelmét és a hatékony ügyintézést szolgáló adottság rendelkezésre áll.

Ha áll az autó viszi a pénzt, ha megy, akkor hozza

Piri András, az Inter Cars projektvezetője szerint a haszongépjárműveknél az a legfontosabb, hogy a lehető legkevesebb állásidejük legyen. Akár időszakos karbantartásról, akár váratlan meghibásodásról van szó, amíg áll a teherautó, nem termel pénzt és ez a lehető legnagyobb veszteség egy üzemeltetőnek.

Könnyű a csatlakozás és az indulás

Az újonnan csatlakozó szervizek több százezer forintos induló csomagot kapnak ajándékba. Ez azt jelenti, hogy a szervizt nem terheli külön költség, hogy megfeleljen az arculati feltételeknek, hanem a táblákat, brossúrákat, szoftvert, de még a munkaruházatot is biztosítja az Inter Cars.

A tagok pedig hozzák a szakmai tudást és tapasztalatot

A teherautós szegmensben a gyártók féltve őrzik a javítási módszereket, még sokkal jobban, mint a személyautóikét. Ezért a Q-Service Truck tagok azzal erősítik a legjobban a hálózatot, hogy saját, eddig megszerzett tapasztalataik a rendszerbe beépülnek. Így a hálózatban megtalálható lesz a valódi tudással rendelkező, felkészült szervizpont, a tagszerviz pedig új ügyfeleket szerezhet a franchise előnyök kihasználásával. A tagok pedig egymást is segítik. Az ernyőszervezet által szervezett találkozók, workshop-ok alkalmával nem csak a járműjavításban szerzett tudást oszthatják mg egymással, hanem az üzletszervezésben is segíthetik egymást a Q-Sevice Truck tagok.

Oktatások

Persze nincs a véletlenre bízva a tagok szakmai továbbképzése. A 2020-as évtől országos szinten elismert szakértők és tanárok tartanak majd rendszeresen oktatásokat a Q-Service Truck tagok részére. Piri András szerint a teherautójavítók pontosan tudják, mennyire fontos az oktatás és a megfelelő szakmai tudás megszerzése, ezért egy-egy meghirdetett oktatás a vártnál is hamarabb telik meg. Idén már még több oktatással állnak a tagok rendelkezésére például fékrendszerek és diagnosztika témában.

Működik a bónuszrendszer

A személyautós szegmensben már ismert és bevált bónusz rendszer működik a Truck hálózatban is. Minél több alkatrészt rendelnek az Inter Cars-tól, annál több pontot gyűjthetnek a szervizek, amelyeket aztán garázstechnikai berendezésekre, munkaruhára, vagy akár szerszámokra válthatnak.

Marketing

Az Inter Cars adja a marketinget. A Q-Service Truck hálózat népszerűségének növelése az anyacég feladata. A csatlakozott tagok arra is számíthatnak, hogy a meglévő ügyfelek mellett újak is megjelennek majd a szervizben. A weboldalon a jogi információk és egyéb segédanyagok a Truck hálózati tagok számára is elérhetőek.

Ha érdekli egy megbízható, minőségi szolgáltatást nyújtó tehergépjármű szerviz az Inter Cars Q-Service Truck hálózatot üzemeltető kollégái szívesen adnak felvilágosítást.

Információt a www.q-service.hu weboldalon mindenki találhat.