Bemutatkozik szombathelyi Q-Service partnerünk

Bemutatkozik szombathelyi Q-Service partnerünk

Az Inter Cars saját szerviz hálózata folyamatosan fejlődik. Immáron Vas megyében is van szerződött partnerünk. A Nagy Autószerviz Kft. 2015 tavaszán csatlakozott a Q-Service magyarországi hálózatához. A szombathelyi szerviz tulajdonosával, Nagy Gyulával beszélgettünk.

Régi motoros vagy a szakmában, Szombathelyen is így ismernek. Emlékszel még a kezdetekre?

„Pontosan emlékszem az első napokra. 1993. januárjában kezdtem el dolgozni munkafelvevő-szervizvezetőként a szombathelyi Volkswagen szerviznél másfél évig. A következő tizenegy-tizenkét évben is vezetőként dolgoztam, amikor úgy döntöttem, saját vállalkozásba kezdek.”

Miért döntöttél a saját szerviz alapítás mellett?

„Több, mint 13 éves szakmai tapasztalat és széles ügyfélkör kialakítása után jutottam arra a döntésre, hogy saját vállalkozásba kezdek.

Jó döntés volt?

„Igen. 2006 nyarán egy márka független szervizt és SUZUKI motorkereskedést nyitottam. Motoros boltunkat a gazdasági válság hatására bezártuk, 2009 őszétől független szervizünk üzemel napjaikig.

A szerviz szép fejlődésen és növekedésen ment keresztül azóta.

„Igen. Egy kisebb 3 állásos szervizem volt korábban. A mostani lehetőségekkel össze sem lehet hasonlítani a régi műhelyünket. Ha a szerviz minden funkcióját nézzük, ma már 8 működő állásunk van.”

Mi a fő profilotok?

„Az új fejlesztéseinket tudnám kiemelni. Szervizünk teljes körű szolgáltatást nyújt az autósok részére.
Saját műszaki vizsgaállomással és a legmodernebb HUNTER 3D-s futómű állítóval bővítettük szolgáltatásainkat. A gépesítés fejlesztésének köszönhetően színvonalasabb munka végezésre van lehetőség.”

Nehéz jó szakembert találni?

„Sajnos, igen. Egyre nehezebb megbízható, jó szakembert találni a határ közelében. Nem tudunk versenyezni az osztrák fizetésekkel, pedig fontos lenne, hogy legyen Magyarországon is megfelelő szakmai utánpótlás. Jelenleg 7 fővel működik a szerviz, illetve van két alvállalkozónk is. Szervizünk nagy hangsúlyt fektet a szakmai utánpótlás képzésére is, igyekszünk átadni szakmai tudásunkat, tapasztalatunkat tanulóinknak.”

Van előnye a határ közelségének?

„Számunkra jelenleg minimális előnyt nyújt. Célközönségünk elsősorban a magyar magánszemélyek és vállalkozások. 

Mi motivált arra, hogy Q-Service partner legyél?

„Igazából már korábban is voltunk hálózati tagok, de a cég megszűnt Magyarországon. Mindenképp szerettünk volna valamilyen hálózat tagja lenni. Körülnéztünk a piacon és a Q-Service koncepciója volt a legszimpatikusabb a számunkra.”

Szombathelyi viszonylatban, hogy látod a szerviz helyzetét?

„Ismernek minket. Főleg a szakmában eltöltött 20 évemnek köszönhetően. A személyes kapcsolatok fontosak, de a megbízhatóságunk is példaértékű Szombathelyen. Számunkra első az ügyfél és a vele való kommunikáció.”